Затвердження значень гігієнічних нормативів вмісту харчових добавок у харчових продуктах сорбінової кислоти (Е-200) та її солей - сорбату натрію (Е-201), сорбату калію (Е-202)

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ ДЕРЖАВНА САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СЛУЖБА УКРАЇНИ ГОЛОВНИЙ ДЕРЖАВНИЙ САНІТАРНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ П О С Т А Н О В А 17.07.2003 N 25 Про затвердження значень гігієнічних нормативів вмісту харчових добавок у харчових продуктах Відповідно до статті 40 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" ПОСТАНОВЛЯЮ: 1. Затвердити рекомендовані Комітетом з питань гігієнічного регламентування Міністерства охорони здоров'я України гігієнічні нормативи вмісту харчових добавок: 1.1. Максимально допустимий рівень МДР сорбінової кислоти Е-200 та її солей - сорбату натрію Е-201 сорбату калію Е-202 у начинках шоколадних цукерок - 1000 мк/кг начинки. 2. Погодити використання харчових добавок - сорбінової кислоти Е-200 та її солей - сорбату натрію Е-201 сорбату калію Е-202 для виробництва начинок для шоколадних цукерок. 3. Департаменту державного санітарно-епідеміологічного нагляду Міністерства охорони здоров'я України дану постанову довести до установ і закладів державної санітарно-епідеміологічної служби міністерств інших центральних органів виконавчої влади у встановленому порядку. Головний державний санітарний лікар України О.В.Лапушенко